Rekrutteringsdag på Kaupanger
Måndag 5. februar inviterte me tiandeklassingar frå heile Sogn til Kaupanger. På ViteMeir og Lerum-fabrikken fekk eleven sjå nokre av moglegheitene ved å ta ein Restaurant- og Matfag-utdanning på vidaregåande.
Elevane starta dagen på Lerum-fabrikken der dei mellom anna vart møtte av administrerande direktør Trine Lerum Hjellhaug som presenterte fabrikken og nokre av karriere-moglegheitene hos saft- og syltetøyprodusenten.
Etter ei spennande omvising tok elevane turen til ViteMeir der dei fekk møta Tonje Torvanger, Sogns mat og drikke-ambassadør. Med gode lokale råvarer og god hjelp frå Tonje diska elevane opp med ein herleg varmlunsj. Prikken over i-en vart heimelaga iskrem laga av syltetøy frå Lerum og kjølt ned ved hjelp av flytande nitrogen.
Vidare fekk elevane utfyllande informasjon, inspirasjon og erfaringar om restaurant- og matfagutdanninga ved Sogndal vidaregåande skule.